PROBAJTE

NAJBOLJA SMESA ZA POHOVANJE RIBE I POVRĆA: Tajna je u pivu, kukuruznom brašnu i grizu! (RECEPT)

Posno pohovanje u pivu, kukuruznom brašnu i kukuruznom grizu

Recepti
NAJBOLJA SMESA ZA POHOVANJE RIBE I POVRĆA: Tajna je u pivu, kukuruznom brašnu i grizu! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Na ovaj način može da se pohuje bilo koja vrsta ribe ( morska, rečna, a odlična je i za sve vrste fileta ), posne ćufte, tikvice, patlidžan, pečena paprika i još mnogo drugih vrsta povrća ili onoga što volite. Ovaj put smo pohovali ribu.

Sastojci za pohovanje za 1 kg ribe: 300 ml piva, 5 kašika kukuruznog griza, 3 kašike kukuruznog brašna, 1 kašika belog brašna + belo brašno za prvo “valjanje”, 1 kašika prezle, 1/2 kašičice crvene mlevene paprike, 1/2 kašičice belog luka u prahu ili granulama, 1 kašičica suvog začina

Priprema: Pomešati kukuruzno brašno i griz, prezlu i dodati kašiku belog brašna, izmešati pa dodati suvi začin, beli luk, i crvenu, mlevenu papriku. U drugu posudu usuti oko 5 kašika belog brašna.

U treću posudu sipati pivo. Zagrejati ulje u tiganju ( kojeg treba da je bar 1 cm visine ) u kojem će se riba peći na nešto jače od srednje. Uvaljati ribu prvo u belo brašno, pa u pivo a onda u mešavu koju ste napravili.

Uvaljati sa svih strana i još malo rukom utisnuti. Spustiti ribu da se peče sve dok ne dobije jako žutu boju.

Ukoliko pohujete povrće količina sastojaka će se menjati. Krupniji komadi će zahtevati manje sastojaka, dok sitniji kojih ima više zahtevaće više sastojaka. Mešavina je odlična, dok se peče, ne otpada.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs