Isprobajte ga

Brzi kolač sa grizom i pekmezom: Neverovatno ukusan, ostaje mekan i posle dva dana!(RECEPT)

Brzo i jednostvano se sprema, topi se u ustima

Recepti
Autor:
Brzi kolač sa grizom i pekmezom: Neverovatno ukusan, ostaje mekan i posle dva dana!(RECEPT)
Foto: Shutterstock

Recept za brzi kolač od griza i pekmeza. Sve se meri u šolji od 200 mililitara.

Sastojci:

– 3 jaja – šolja šećera – šolja grizašolja pekmeza – šolja brašna – šolja ulja – šolja mleka – 1 prašak za pecivo – 1 vanilin šećer

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodati ostale sastojke i sve izmešati ( nije potreban mikser).

Tepsiju pouljiti i posuti brašnom pa izliti umućeno testo. Veličina tepsije može biti manja ili veća, zavisi koje visine želite da bude kolač. Takođe i pekmez može po vašem izboru, ako koristite kajsiju imaćete svetliji kolač i drugačiji ukus. Možete probati i sa domaćim džemom od jagoda.

Kolač peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta. Lep je kada se jede topao, mekan je i posle dva dana.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs