Isprobajte ga

Brzi kolač sa grizom i pekmezom: Neverovatno ukusan, ostaje mekan i posle dva dana!(RECEPT)

Brzo i jednostvano se sprema, topi se u ustima

Recepti 17.02.2018. - 15:40h Autor: serpica.net
Foto: Shutterstock

Recept za brzi kolač od griza i pekmeza. Sve se meri u šolji od 200 mililitara.

 

Sastojci:

 

– 3 jaja
– šolja šećera
šolja griza
šolja pekmeza
– šolja brašna
– šolja ulja
šolja mleka
– 1 prašak za pecivo
– 1 vanilin šećer

 

Priprema:

 

Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodati ostale sastojke i sve izmešati ( nije potreban mikser).

Tepsiju pouljiti i posuti brašnom pa izliti umućeno testo. Veličina tepsije može biti manja ili veća, zavisi koje visine želite da bude kolač. Takođe i pekmez može po vašem izboru, ako koristite kajsiju imaćete svetliji kolač i drugačiji ukus. Možete probati i sa domaćim džemom od jagoda.

 

Kolač peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.
Lep je kada se jede topao, mekan je i posle dva dana.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...