Oduševiće vas

Da li ste probali gibančice: Najukusnije testo koje ćete od sada uvek praviti! (RECEPT)

Pržene na masti, gibančice će vas odmah osvojiti svojim ukusom

Recepti
19:16h Autor:
Da li ste probali gibančice: Najukusnije testo koje ćete od sada uvek praviti! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Potrebno je:

500 g brašna

1 kašičica soli

1 kašika masti + za prženje

po potrebi mlaka voda

Priprema:

U pola kilograma brašna doda se kašičica soli, 1 kašika masti i zamesi srednje tvrdo testo sa mlakom vodom. Oblikujete testo u tri kugle.

Malo razvučete oklagijom, premažete mašću i ostavite oko pola sata da odmara. Razvucite kao za pitu.

Umotajte u rolat i isecite na komadiće. Svaki komadić razvucite oklagijom i pržite na vreloj masti sa obe strane dok lepo ne porumeni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs