Oduševićete se

Najkremastiji čokoladni kolač iz šolje: Gotov za 5 minuta, uspeva bukvalno uvek svima! (RECEPT)

Donosimo vam recept za svima poznati "mug cake" i otkrivamo tajnu kremastog punjenja

Recepti
Autor:
Najkremastiji čokoladni kolač iz šolje: Gotov za 5 minuta, uspeva bukvalno uvek svima! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Brzi kolači iz mikrotalasne pećnice često imaju brašnasti ukus i teško je proceniti da li su zaista pečeni, ali ovaj recept garantuje uspeh. Priprema traje pet minuta, a potrebne su vam i dve velike bele šolje. Ako ne možete da pronađete šolje od tri ili više decilitra, predlažemo vam da smesu podelite u četiri manje, kako vam ništa ne bi iscurelo tokom pečenja.

Ključno je da strogo pratite uputstva i smanjite mikrotalasnu na 50% snage, obavezno promešajte smesu nakon prva dva ciklusa pečenja i ne zaboravite da dodate kockice čokolade pre trećeg. One su "krivac" za neodoljivu kremastu sredinu!

Brzi i jednostavan čoko koh: Svi uvek traže još ovog kolača! (RECEPT)

foto: Profimedia

Sastojci: 4 kašike maslaca, 30 g naseckane čokolade, 4 kockice mlečne čokolade, 3 kašike šećera, 2 velika jaja, 2 kašike kakaa, 1 kašičica ekstrakta vanile, ¼ kašičice soli, 30 g brašna, ½ kašičice praška za pecivo

Priprema: U mikrotalasnoj pećnici otopite naseckanu čokoladu i maslac. Izmiksajte jaja sa šećerom, kakaom, vanilom i soli i pomešajte s čokoladom. Nakon toga dodajte i mešavinu brašna i praška za pecivo i mešajte varjačom.

Podelite testo u dve veće šolje i stavite ih na suprotne strane mikrotalasne pećnice. Smanjite snagu na 50% i pustite da se peče 45 sekundi. Šolje izvadite, promešajte i vratite na još 45 sekundi. Kad ih izvadite, ubacite u sredinu svake smese po dve kockice čokolade i stavite u mikrotalasnu na 45 sekundi. Pričekajte dva minuta, ukrasite voćem, šećerom u prahu ili šlagom i poslužite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs