Usim novca uštedite i vreme

Zapečeni hleb sa sirom: Jeftin i brz obrok koji će svi obožavati! (RECEPT)

Idealan za ručak, večeru, užinu i sva okupljanja sa prijateljima ili decom

Recepti 12.02.2018. - 19:58h Autor: Stil / vijesti.me
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

1 hleb po izboru

200-300 g dimljenog sira, gaude narezanog na kockice

100 g otopljenog maslaca

1 usitnjeni čen belog luka

prstohvat soli

2-3 kašičice seckanog peršuna

 

Priprema:

 

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Gornji deo hleba narežite na kockice. Pomešajte maslac sa belim lukom i peršunom. U „džepove“ hleba ulijte malo maslaca sa začinima pa ubacite kockice sira.

 

Ostatak maslaca prelijte po hlebu. Zamotajte u foliju i pecite 15 minuta, dok se sir ne rastopi, pa izvadite iz folije i pecite još 3-5 minuta.

 

Hleb možete pripremiti i dan pre, pa čuvati u frižideru ili duže u zamrzivaču.

foto: Shutterstock

Ovo je osnovna ideja, a u “džepovehleba možete da trpate šta god volite i imate. Odlično ide sa gorgonzolom ili bilo kojim plavim sirom, ljubitelji mesa mogu da ubace po kolutić kobasice, tunjevine, piletine ili nekih ostataka od ručka.

 

Vegetarijanci neka stave malo biljnog sira i omiljenog povrća.


I ne štedite na začinima, jer začini naprave svako jelo ukusnijim a svaku kuću pretvaraju u pravi dom.

 

Zapecite hleb I pozovite goste na ovu zaista bogatu večeru od jednog hleba i malo sira. Uživaćete u smehu i mirisima, jer nema lepšeg od onoga što daje hleb iz rerne.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...