Neverovatnog ukusa

Zlatiborski hleb: Tradicionalni planinski specijalitet! (RECEPT)

Autentičan recept za pogaču

Recepti 11.02.2018. - 20:24h Autor: srbijuvolimo.rs
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

400 g pšeničnog belog brašna

200 g ovsenog brašna

50 g ovsenih pahuljica

3 dl mlake vode

1 kašičica bosiljka

1 kašičica soli

1/2 kašičice šećera

1 kesica suvog kvasca

 

Priprema:

 

Razmutiti kvasac i šećer u vodi i sačekati da kvasac „proradi“. U posudu za mešenje staviti sve ostale sastojke i dobro promešati.

 

Umesiti testo tako da bude glatko i da se ne lepi za posudu. Po potrebi dodati vode ili brašna da se dobije željena tekstura.

 

Ostaviti na toplom mestu prekriveno da naraste 1 h. Premesiti i oblikovati u željenu formu staviti u pleh za pečenje i ostaviti da naraste još 30 minuta.

 

Peći na 200 stepeni 30-40 minuta, odnosno dok ne dobije zlatno žutu boju. Nakon pečenja prekriti vlažnom krpom i ostaviti da se hladi.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...

Facebook Registracija

Popunite ostala polja kako bi zavrsili registraciju

Prijavi se

ili

Registracija

Promeni lozinku

Upišite email i mi ćemo vam poslati poruku sa linkom za promenu lozinke.

Unesite novo korisničko ime i lozinku

Aktivacioni mail

Upišite email adresu na koju želite da vam se pošalje aktivacioni email.

Promena lozinke

Uspešno ste promenili lozinku.


Promena lozinke

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za promenu lozinke. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka na nalazu u inboxu proverite nepoželjne poruke (spam).


Aktivacija profila

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za aktivaciju Vašeg profila. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka ne nalazu u inboksu, proverite "nepoželjne poruke" (spam).


Aktivacija profila

Vaš profil je uspesno aktiviran. Hvala što ste se registrovali.