probajte

Rolat od 6 kora: Toplo predjelo neverovatnog ukusa! (RECEPT)

Neverovatno fotogenični i dekorativni, a izuzetno ukusni rolat

Recepti
Autor:
Rolat od 6 kora: Toplo predjelo neverovatnog ukusa! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci: 6 srednjih kora, senf i majonez, 5 pečenih očišćenih paprika (crvenih), 2 veze blitve (bez drškica), oko 150g feta sira, 3 tvrdo kuvana jajeta.

Uputstvo: 3 kore prepoloviti po širini pa filovati polovine, a 3 ostaviti cele.

I rolat: prvu polovinu kore namazati senfom, drugu polovinu staviti preko prve i namazati majonezom, treću polovinu staviti preko i po njoj složiti očišćene (od ljuske i od semenki) pečene paprike. Uviti čvrsto u rolat i ostaviti sa strane.

II rolat: polovinu kore premazati senfom a, preko nje staviti drugu pa premazati majonezom, na nju staviti treću i posuti je krupno sečenom blitvom. Na blitvu uz donju ivicu staviti prvi uvijeni rolat pa zajedno uviti što čvršće, naravno opet u rolat. Odložiti sa strane.

III rolat: celu koru premazati senfom, na nju staviti sledeću celu koru pa premazati majonezom, treću celu koru staviti preko i posuti izdrobljenom fetom i tvrdo kuvanim jajima isečenim na kolutiće. Već uvijeni rolat (prva dva rolata uvijena zajedno) staviti na donju ivicu pa sve zajedno uz pomoć folije uviti u rolat i prebaciti u pleh obložen papirom za pečenje.

Rernu ugrejati na 220 stepeni. Rolat u plehu premazati sa malo ulja i staviti da se peče dok lepo ne porumeni. Zavisno od rerne trebalo bi da bude oko 20-tak minuta, važno je da bude gore lepo rumen, a da ne izgori.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

rolatrecept