Fantastični desert

Slatki preliveni pužići: Preukusni mirisni zalogaji koje će svi obožavati! (RECEPT)

Naprosto će vas oduševiti ako ih probate

Recepti
Autor:
Slatki preliveni pužići: Preukusni mirisni zalogaji koje će svi obožavati! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Predivni slatki pužići sa orasima i marmeladom, preliveni mlekom očaravajućeg mirisa i okusa. Ovi pužići su pravi raj za nepca, jako mekani, izdašni, sočni i ne mnogo slatki. Naprosto će vas oduševiti ako ih probate.

Oblanda sa keksom: Brzi i neodoljivo ukusni slatki zalogaji!

foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

300-400 gr brašna, kockica kvasca, 2 jaja, 1 žumance, 200 ml jogurta, 100 ml mleka, so, 1 kašika šećera, još šećera za mleko, 700 ml mleka, 1 vanilin šećer, malo džema od kajsija, 100 gr mlevenih oraha, 1 kašika margarina za mazanje

Najbrži sočni kolač sa urmama i jabukama: Kad jednom probate, stalno ćete ga praviti!

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Kvasac rastvoriti u malo mlakog mleka sa šećerom, dodati jaja malo izlupati, dodati ostatak mleka i jogurta, brašno, so i umesiti ne mnogo tvrdo testo. Ostaviti da odmori pola sata pa razviti tanko namazati margarinom, džemom i posuti mlevenim orasima. Uviti u rolat i seći nožem na delove debljine 2 cm. Tepsiju premazati uljem pa ređati rolate. Ostaviti da malo odmore pokrivene , premazati žumancetom pa peći u rerni na 200 stepeni C oko 30 min.

foto: Bakina kuhinja

Mleko prokuvati sa šećerom po želji i vanilin šećerom pa vruće ružice preliti vrućim zamirisanim mlekom. Ostaviti da upiju i ohlade se. Veoma su lagane za spremanje, jeftine i jako izdašne, a o ukusu ne treba ni raspravljati fantastične.

Probajte!

Izvor: Kod bake u gostima

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs