Brza i laka priprema

Vanil kup sa višnjama: Slatkiš koji ćete obožavati! (RECEPT)

Jednostavno se priprema, a ukus je neponovljiv

Recepti 29.01.2018. - 20:59h Autor: recepti.com
Foto: Profimedia

Potrebno je:

5 dl mleka

1 puding od vanile

500 g višanja bez koštica

1 kašika gustina

6 kašika šećera

2 vanilin šećera

2 dl slatke pavlake

2 kašike ruma

 

Priprema:

 

U manju šerpu sipati 4 dl mleka, dodati 4 kašike šećera i staviti da proključa. Ostatak mleka sjediniti sa praškom za puding od vanile, sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne. Gotov puding ostaviti da se ohladi.

 

Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, dodati u ohlađen puding i polako promešati. U odgovarajućoj posudi sjediniti višnje, šećer, gustin, vanil-šećer, rum i sok od limuna. Kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se ne dobije kremasta masa. U šire posude sipati fil od pudinga i ostaviti da se stegne. Zatim naneti preliv od višanja i ukrasiti umućenim šlagom.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...