Za svaku priliku

Najbrži sočni kolač sa urmama i jabukama: Kad jednom probate, stalno ćete ga praviti! (RECEPT)

Ovaj kolač sa jabukama, urmama i sa predivnim mekanim biskvitom je veoma jednostavan za pripremu

Recepti 26.01.2018. - 21:06h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Ovo je jedan od onih kolača koji ćete opet praviti, kad ga jednom probate. Iako na prvu ne deluje preterano privlačno, ukusom će vas sigurno oduševiti, jer je zaista divan, mekan i sočan.

 

Potrebno je:

4 jaja

4 kašike brašna

1 prašak za pecivo

4 kašike griza

200 g šećera

100 g seckanih oraha

50 g suvog grožđa

50 g urmi

50 ml ulja

200 ml jogurta

2 veće jabuke

malo cimeta

100 g čokolade

 

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom. Dodati brašno, griz sa praškom za pecivo, ulje i jogurt i sve izjednačiti. Okrugli pleh obložiti pek papirom. Dno malo posuti šećerom i poređati jabuke sečene na kockice, pa ih posuti cimetom.

 

Bez šećera i pečenja: Najbrži i najzdraviji brauni možete da jedete koliko hoćete! (RECEPT, VIDEO)

foto: Bakina kuhinja

Odozgo staviti suvo grožđe, seckane orahe i urme i sipati umućena jaja i rasporediti. Peći na 190 stepeni C oko 45 min. Na polovini pečenja pokriti folijom. Pečen kolač preliti otopljenom čokoladom. Kolač je jako sočan i veoma ukusan.

 

(Izvor: Kod bake u gostima)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...