bakina kuhinja

Podvarak sa suvim rebrima i slaninom: Jelo kao stvoreno za zimu! (RECEPT)

Jedno od najukusnijih jela od kiselog kupusa!

Recepti 25.01.2018. - 09:33h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 1 glavica kiselog kupusa,  200 g suvih rebara,  400 g svinjskog mesa od vrata,  150 g suve slanine,  3 čena belog luka,  aleva i tucana paprika,
nekoliko zrna bibera,  2 kašike masti, lovorov list

 

Uputstvo: Kupus iseći na tanka rebarca, ako je više kiseo, oprati ga u 1 do 2 vode. Staviti polovinu kupusa u šerpu pa poređati meso i suhomesnato, iseckan beli luk, lovorov list i nekoliko zrna bibera.

 

Staviti drugi deo kupusa, pa posuti alevu i tucanu papriku, mast i sipati malo vode. Staviti kupus na tiho da se krčka i dolivati  po potrebi vode dok kupus ne omekša.

 

Potrebno je oko sat vremena. Podvarak stavite u rernu da se zapeče na 15-tak minuta.

 

Prijatno!

Izvor: Kod bake u gostima

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...