Izuzetno ukusan

Kako se kuva čorbasti pasulj: Osnovni recept za početnike!

Ne može da vam ne uspe

Recepti
Autor:
Kako se kuva čorbasti pasulj: Osnovni recept za početnike!
Foto: Bakina kuhinja

Čorbast pasulj je mnogima omiljeno zimsko jelo i svima poznato. Ovo je recept namenjen početnicima i za sve one koji smatraju da je kuvanje pasulja namenjeno samo iskusnim kuvarima.

Sastojci: 300-400 g pasulja tetovca, 1 glavica crnog luka, 3 čena belog luka, ulje, lovorov list, suvi začin, biber, 1 kašika brašna,1 kašičica mlevene paprike, 300 g suvih rebara.

Pročitajte! Porodični ručak gotov za pola sata: Najsočniji recept za pečena pileća prsa! (RECEPT)

Priprema: Pasulj očistiti i oprati u nekoliko voda, naliti i iseći crni luk, dodati rebra, lovorov list i staviti da se kuva. Ako je pasulj mlad, potrebno mu je svega sat vremena da se potpuno skuva.

Na ulju ispržiti sitno seckan crni luk, dodati brašno i izdrobljenbeli luk, pa sve dobro propržiti i na kraju dodati mlevenu papriku i odmah podići sa ringle i sipati u pasulj.

Dodati kašiku začina, soli i bibera i ostaviti da vri nekoliko minuta. Prosto k'o pasulj!

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs