probajte

Panj torta: Rolovano mekano testo ispunjeno najfinijom čokoladom koja se topi u ustima! (RECEPT)

Čokoladni krem u kojem se osećaju karamelizovani orasi, ali tako sitno samleveni da se tope u ustima… 

 

Recepti 21.01.2018. - 17:19h Autor: brzikolaci.com
Foto: Shutterstock

Kora: 6 belanaca,  5 kašika šećera,  100 g mlevenih oraha,  2 kašike brašna,

 

Krem: 6 žumanaca,  5 kašika šećera,  250 g putera, 200 g šećera u prahu, 150 g jake crne čokolade

 

Još: 50 gr šećera,  50 g oraha

 

Priprema: Rernu uključite da se zagreje na 200 stepeni. Ulupati belanca uz dodavanje šećera. Mutiti dok se šećer ne otopi. Dodati zatim mlevene orahe i brašno i lagano umešati sve zajedno. U pleh od rerne staviti papir za pečenje ispod kojeg smo pleh premazali uljem.

 

Istresti smesu i peći 15 minuta.

 

Pečenu koru odmah uviti u mokru krpu i ostaviti da se hladi. Lako ćete saviti jer je kora baš mekana. Na paru skuvati žumanca i šećer. Kuvati otprilike 15 minuta. Skloniti pa dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi, pa ostaviti da se hladi. Za to vreme otopiti šećer ( 50 g ) pa dodati orahe i sve istresti na podmazan pleh i ostaviti da se hladi. Orasi će se brzo ohladiti, pa je potrebno samleti ih na sitnu rešetku, da bude fino mleveno.

 

Ulupati margarin sa šećerom u prahu pa mu dodati ohlađen krem sa čokoladom i miksirati. Dodati na kraju mlevene karamelizovane orahe pa sve izmešati. Odmotati koru pa naneti 3/4 fila, uviti rolat i ostatkom fila namazati rolat okolo. Po želji dodatno dekorisati.

 

Panj tortu držati u frižideru 2 sata pa je onda možete poslužiti.

 

Prijatno!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...