Dekorativan i preukusan kolač

Kikiriki bajadere: Prelivene kockice od dve vrste čokolade! (RECEPT)

Poseban miris i ukus kolaču daje kikiriki ako ga malo propržite

Recepti
Autor:
Kikiriki bajadere: Prelivene kockice od dve vrste čokolade! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci: 180 ml vode, 75 g margarina, 180 g šećera, 250 g mlevenog keksa, 200 g kikirikija, 75 g crne čokolade, 100 g bele čokolade.

Glazura: 125 g crne čokolade i 2 kašike ulja.

Priprema: Pomešati vodu i šećer pa staviti na vatru da provri. Kada provri dodati iseckan margarin, pa mešati dok se ne otopi. Kada se margarin otopio skloniti sa vatre pa dodati mleveni kikiriki i 200 g mlevenog keksa. Sjediniti pa podeliti na dva dela.

Ne propustite! Rolat od mesa: Ni najveći gurmani mu neće odoleti! (RECEPT)

Odmah u jedan deo dodati ostalih 50 g keksa, a u drugi rendanu čokoladu i mešati da bi se otopila, a to će jako brzo jer je masa vruća, a čokolada je izrendana. U manji kalup, tepsijicu ili nešto slično stavitipapir za pečenje pa istresti jednu masu i poravnati čašom.

Otopiti belu čokoladu, pa preliti preko prve mase i kašikom je razmazati svuda. Sačekati da se stegne čokolada ili staviti malo u frižider. Odozgo stavljati kašikom drugi sloj koji se sad već malo prohladio, zato se stavlja kašikom, svuda po malo i onda samo polako kašikom poravnati. Opet čašom lagano poravnati drugi sloj.

Otopiti čokoladu sa uljem na vrlo laganoj vatri, promešati da se sjedini, pa preliti preko bajadere i ostaviti da se stegne. Kada se stegne, samo uhvatiti za krajeve papira za pečenje i izvaditi na tacnu, iseći i služiti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs