Savršenstvo ukusa

Punjene jabuke sa karamel prelivom: Fantastična kombinacija koja se topi u ustima! (RECEPT)

Uživajte u ovom predivnom i primamljivom desertu

Recepti 16.01.2018. - 19:40h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Želite jednostavan, brz, topao desert koji se topi u ustima. Evo predloga, pečene punjene jabuke. Tople i sočne punjene jabuke sa suvim voćem i karamel prelivom mogu biti idealan desert. Dodate li im i kuglu sladoleda od vanile, dobićete pravo savršenstvo! Možete ih poslužiti i sa šlagom ili ukrasiti bombonicama. Uživajte u ovom predivnom i primamljivom desertu!

foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

5 jabuka, 50 gr seckanih oraha, 50 gr seckanih smokava, 50 gr suvog groždja, malo džema od kajsija

 

Za karamel je potrebno:

300 gr šećera, 50 gr maslaca, 1 kašika (100 gr) pavlake (slatke ili kisele)

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Jabuke oprati i izdubiti. Suvo voće ređati u jabuke i izmedju staviti po malo džema, završiti sa seckanim orasima. Posuti odozgo malo šećera. Pokriti folijom, malo je izbockati viljuškom. Peći na 200 stepeni C oko 30 min da se jabuke ispeku.

 

Karamel:

Istopiti šećer na tihoj vatri da dobije lepu braon boju, dodati seckan maslac i kašiku pavlake. Mešati da se sve lepo istopi i sjedini.

 

Pečene jabuke politi sa karamelom i ostaviti da se dobro ohladi i karamel stegne. Božanstven ukus! Ljubitelji karamela uživajte!

 

Uživajte!

 

Izvor: kodbakeugostima.blogspot.rs

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...