Probajte je što pre

Tradicionalno staro jelo: Ovako se sprema posna slana varica! (RECEPT)

Mnogi u novije vreme nikada nisu ni čuli, a kamo li probali ovo izuzetno zdravo i ukusno jelo

Recepti 31.12.2017. - 12:48h Autor: serbiancafe.com
Foto: Profimedia

Sastojci:

1 kg pšenice

250 g kukuruza

250 g pasulja

200 g ječma

voda

so

 

Priprema:

Pšenicu, ječam, kukuruz i pasulj preliti vodom i ostaviti da prenoći. Narednog dana naliti svežu vodu (za 2 cm da pređe preko materijala) i na smanjenoj temperaturi kuvati 2–2,5 sata. Dodati so, promešati i služiti.

 

Kod slane varice paziti da sva tečnost ne ispari tj. da ostane oko 100 ml tečnosti pri dnu. Važno je i da zrna ostanu cela tj. da se ne raspadnu.

 

Čuveno jelo našeg kraja: Tradicionalni čorbasti pasulj gradištanac! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs