Mekano i sočno

Tortica sa čokoladnim mlekom: Brz, a prekusan desert za svečanu trpezu! (RECEPT)

Ukoliko još niste odlučili čime da obradujete svoje najmilije na prazničnoj trpezi, evo idealne prilike da isprobate ovaj recept

Recepti 29.12.2017. - 20:14h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno:

4 jaja

4 kašike brašna

1/2 praška za pecivo

4 kašike šećera

50 ml ulja

200 ml mleka

2 kašike kakao

200 g šlaga

1 kašika kisele pavlake

3 štangle čokolade

100 g mlevenog keksa

 

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo, zatim ulje i kakao i sve dobro izmešati. Sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni oko 15 minuta. Mleko možete malo da zasladite (ako volite slatko), dodajte izlomljenu čokoladu i pustite da provri i da se čokolada istopi.

 

Čokoladni kolač bez jaja, gotov za čas posla: Recept koji uspeva svakome!

foto: Bakina kuhinja

Pečen biskvit preliti ohlađenim čokoladnim mlekom i pustiti da upije. Umutiti šlag, pa dodati mleveni keks. Dobro izjednačiti i premazati preko biskvita. Ostaviti da se ohladi sat-dva, pa seći i sladiti se. Uživajte!

 

(kodbakeugostima.blogspot.rs)

 

Trobojni kolač bez pečenja: Sočna i ukusna poslastica po bakinom receptu!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...