Probajte

Posna čorba sa knedlama: Čisti telo od masti, jača organizam! (RECEPT)

Probajte ovu čorbicu u danima kada postite ili želite da se odmorite od teške hrane, sigurni smo da nećete naći nikakvu razliku...

Recepti 21.12.2017. - 19:59h Autor: Bakina kuhinja
Bakina kuhinja, Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 1 zelena paparika,  2 šargarepe,  1/2 praziluka, 1 krompir,  par karfiola, 1 koren peršuna,  list peršuna i celer, ulje, biber, začin

 

Sastojci za knedle: 2 kašike brašna,  2 kašike griza, 1/2 praška za pecivo

 

Uputstvo: Sitno iseckati praziluk pa ga propržiti na ulju. Dodati seckanu papriku i šargarepu, zatim karfiol i koren peršuna (usitnjen) i na kraju sitno seckani krompir.

 

Naliti vodom i kuvati da se povrće dobro skuva. U činiju staviti brašno, griz i prašak za pecivo. Dodati vrlo malo vode izmešati u gustu kašu i kašičicom ubacivati knedle. Kuvati 5-6 minuta da isplivaju na površinu i omekšaju.

 

Dodati začin, biber i na samom kraju sitno seckani peršunov list.

 

Naša čorbica je gotova...

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)

 

Probajte još:

 

Džumbus paprikaš: Tradicionalno posno jelo! (RECEPT)

 

Nećete verovati da je ovo posno jelo: Najukusnija krem supa, bez kapi ulja! (RECEPT)

 

Posni delikates: Punjene paprike sa šampinjonima! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...