Morate da probate

Bogata, posna karamel torta: Slatkiš lepši od praznika! (RECEPT)

Neodoljiva kombinacija karamele i zimskog voća

Recepti
Autor:
Bogata, posna karamel torta: Slatkiš lepši od praznika! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 600 g mlevenog posnog keksa, 100 g celog posnog keksa, 5 kašika šećera za puding, 100 g šećera za čaj, 200 g prah šećera (4 kašike za margarin i 4 za orahe), 400 g mlevenih oraha, puding od karamele, 100 g istopljene čokolade, 300-400 g posnog šlaga, 600 - 700 g kivija, sok od 4 pomorandže, 500 g posnog margarina, 1l vode, 2 vanilin šećera.

Pročitajte i Posna bela torta puna čokolade: Laka kao san, gotova za čas! (RECEPT)

Priprema: Sipati litar vode u šerpu i dodati 4-5 kašika šećera, vanilin šećer i skuvati puding i ostaviti da se ohladi. Umutiti margarin sa 4-6 kašika prah šećera, pa sjediniti sa ohlađenim pudingom.

Izmešati mleveni keks sa mlevenim orasima, dodati 4-5 kašika prah šećera i sok od 4 pomorandže, zatim 100 g istopljene čokolade, kao i pola umućenog margarina i sve dobro izjednačiti. Možete dodati nekoliko kapi ruma po želji.

U šerpici istopiti 100 g šećera, dodati 300 ml vode i pustiti da se istopi i provri. Na poslužavnik ređati keks, koji ste umočili u vruć čaj. Na njega rukama dodati prvo tamni deo, a zatim pola svetlog dela krema, pa kivi isečen na tanke listiće.

Zatim rasporediti ostatak svetlog krema i na kraju ukrasiti šlagom. Ostaviti u frižider nekoliko sati da upije i stegne se. Prijatno!

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs