Brzo i lako

3 topla napitka koja ćete obožavati: Kao stvoreni za hladno vreme! (RECEPT)

Napici se lako i brzo se pripremaju, odlično greju i očaravaju nas onim prepoznatljivim mirisom zime i prazničnog ugođaja

Recepti
Autor:
3 topla napitka koja ćete obožavati: Kao stvoreni za hladno vreme! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Tražite nove ideje za zimske napitke? Pripremili smo za vas 3 odlična recepta u želji da pokrijemo sve: kako ljubitelje čaja, tako i ljubitelje kapućina ili pak vruće čokolade.

Napici se lako i brzo pripremaju, odlično greju i očaravaju nas onim prepoznatljivim mirisom zime i prazničnog ugođaja. Uživajte!

Praznični čaj sa začinima (4 šoljice)

Sastojci:

7 dl vode, 3 kesice zelenog ili crvenog čaja, trećina kašičice anisa, 2-3 karanfilića, trećina kašićice kardamoma, malo rendanog đumbira, 1 štapić cimeta, 3 kašičice meda, sok pola limuna, korica 1 pomorandže

Priprema:

U posudu stavite vodu, čaj i začine da se kuvaju. Kada prokuvaju, smanjite vatru i kuvajte nepoklopljeno oko 3 min. Izvadite kesice čaja i štapić cimeta. Umešajte sok limuna i dodajte med pred samo serviranje.

Čudotvoran napitak: Šolja ovog čaja sprečava razvoj malignog tumora!

foto: Shutterstock

Praznični kapućino (2 šoljice)

Sastojci:

2 kafe (kofeinska ili bezkofeinska/espreso, filter ili instant), 1 dl vrućeg mleka (vrsta po želji), 1 dl slatke pavlake, malo cimeta i kardamoma, 2 kuglice sladoleda od vanile.

Priprema:

Pomešati kafu, mleko, pavlaku i kardamom, dobro smućkati i sipati u visoke staklene šolijce. U svaku šoljicu dodati kuglu sladoleda i posuti s malo cimeta.

Pijana kafa: Bolji napitak niste probali!

foto: Shutterstock

Bela topla čokolada (2 šoljice)

Sastojci:

4 dl mleka (vrsta po želji), malo vanile u prahu, 100 gr razlomljene bele čokolade, 1 kašičica kokosovog ulja, umućena slatka pavlaka, malo sirupa od višnje ili brusnice, nekoliko višanja ili brusnica za ukras

Priprema:

Pomešati u posudi mleko, čokoladu i vanilu i mešati dok se čokolada ne rastopi, ali paziti da ne provri. Skinite sa vatre, dodajte kašičicu kokosovog ulja, preliti u visoke staklene čaše i ukrasiti slatkom pavlakom, sirupom od višnje ili brusnica ili celim višnjama ili brusnicama.

Topla čokolada kao lek: Ubacite tajni sastojak, sprečite prehladu i ublažite kašalj!

foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs