Probajte

RUČAK ZA DANAS: Teleći odresci u pikantnom sosu od limuna! (RECEPT)

Teletina je jedno od najljepših i najkvalitetnijih mesa koje može da se pronađe kod nas. Način pripreme teletine treba da odgovara samom mesu, što znači lagano i rafinirano.

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Teleći odresci u pikantnom sosu od limuna! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci: 150 g pirinča , 1 crveni luk, 3 čena belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, 1 zelena tikvica, 1 kašika maslaca, so, sveže mleveni biber,

800 g teletine (srednje masna), 1 limun, 2 kašike suncokretovog ulja, 1 kašika putera

Uputstvo: Limunu ogulite koricu nožem za krompir, isecite na sitne rezance i prokuvajte u nekoliko voda da izađe gorčina, a ostane ukus.

Teleći kare očistite od kožice i isecite na odreske, začinite solju i biberom tpa naglo prepecite u tiganju, dodajte limunovu koricu, prodinstajte, podlijte vodom i sve zajedno dinstajte dok meso ne bude gotovo. Na kraju dodajte kašiku putera i servirajte uz pirinač.

Nožem za krompir ogulite zelenu koru od tikvica i isecite na dugačke trakice pa lagano prepržite na puteru uz dodatak nekoliko kapi maslinovog ulja, začinite solju i biberom i prelijte preko pirinča.

Luk i beli luk sitno iseckajte i na malo maslinovog ulja prodinstajte, dodajte pirinač, dinstajte nekoliko minuta i dodajte središnji deo tikvica iseckan na sitne kockice.

Sve zajedno dinstajte i podlijte vodom pa kuvajte uz mešanje oko 20 minuta na laganoj vatri.

Na kraju dodajte puter i servirajte uz odreske.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs