Idealno u vreme posta

Fantastično hrskavi i sočni: Pohovani fileti soma na orli način! (RECEPT)

Jako izdašno i veoma ukusno, a možete poslužiti uz omiljeni prilog po vašoj želji

Recepti 11.12.2017. - 20:34h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Ukoliko volite pohovane riblje filete, bilo da su od oslića, soma ili neke druge ribe, evo odličnog predloga kako i u dane posta pripremite pohovanu ribu. Riba pohovana na orli način, u pivskom testu spolja će biti fantastično hrskava, a unutra mekana i sočna. Odlično i za slavsku trpezu. Jako izdašno i veoma ukusno, a poslužiti je možete uz omiljeni prilog po vašoj želji.

 

Potrebno je:

400 gr fileta soma ili oslića, 2 kašike brašna, na vrh noža praška za pecivo, 1 kašika začina, 100 ml piva, 100 gr prezli, 1 glavica luka crnog, 2 čena belog, peršunov list, 1/2 limuna

 

Kulinarski hit: Uz ovaj prilog ide i riba i meso, a ukus je neverovatan!

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

U brašno sipati pivo, začin i prašak za pecivo i izmešati. U tiganj sipati ulja da se ugreje na srednjoj temperaturi. Svaki filet soma provući kroz orli masu pa u prezle, pa u ulje da se prži sa jedne i druge strane. Pržene filete vaditi na papirne salvete.

 

Peršunov list iseckati sitno, dodati seckan beli luk i malo ulja izmešati pa posuti izmedju pržene ribe. Crni luk iseći krupnije na rezance, posloliti pa poređati pored ribe. Limunovim sokom poprskati ribu koja je spremna da se klopa. Prijatno!

 

Izvor: kodbakeugostima.blogspot.rs

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...