Probajte i vi

Ukusan majonez bez jaja: Idealan dodatak jelima u vreme posta! (RECEPT)

Ukoliko ste ljubitelj ovog namaza i ne možete bez njega u vreme posta, evo sjajanog recepta

Recepti 11.12.2017. - 14:14h Autor: posnajela.rs
Foto: Shutterstock

Idealan kao namaz u vreme posta, ali i kao dodatak posnoj ruskoj salati i ostalim prilozima glavnom jelu!

 

Način 1:

6 ravnih kašika gustina
24 kašike vode
3 kašičice senfa
9 kašika ulja
sok od pola limuna
biber, so

 

Priprema: 6 ravnih kašika gustina dobro izmešati sa 24 kašike vode da se razbije svaka grudvica, pa sve skuvati da se zgusne. Kad se masa prohladi, uz neprekidno mućenje mikserom dodati prvo 3 kašičice senfa, a zatim jednu po jednu 9 kašika ulja i na kraju sok od pola limuna.

Mutiti da sve bude kompaktno. Dodati soli i bibera prema ukusu. Ostaviti da stoji na hladnom, najmanje 1 sat pre služenja ili korišćenja u pripremi drugih posnih jela.

 

Način 2:

2 krompira
kašičica senfa
limunov sok
kašika belog vina
200 ml ulja
so, biber po ukusu

 

Priprema: Krompir skuvajte u ljusci, ohladite, oljuštite, propasirajte, pa dodajte senf, biber, limunov sok i so, pa sve dobro promešajte. Dodajte jedan decilitar vode, promešajte i počnite da lagano mutite mikserom, dodajući
polako ulje. Kada dobijete gust sos, sipajte kašiku belog vina i promešajte.

Kao i tokom mućenja majoneza koji se priprema sa jajima, i za posni majonez potrebno vam je mnogo strpljenja kako bi se sastojci lepo sjedinili.

 

U kući imala krompir i modle za mafine: Dovoljno za ovaj specijalitet! (RECEPT, VIDEO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...