Probajte

Najsočniji nedeljni ručak: Pile u mleku sa majčinom dušicom i limunom! (RECEPT)

Preukusno jelo, savršeno za svečani ručak!

Recepti 09.12.2017. - 20:51h Autor: Stil
Piletina u mleku, Foto: Shutterstock

Sastojci: 1,5 kg piletine (celo pile),  malo maslinovog ulja,  600 ml mleka, sok i korica od 2 limuna,  1 glavica belog luka (razbijena na čenove), 1 kašičica crnog bibera u zrnu, 4 lovorova lista,  5-6 grančica sveže majčine dušice

 

Priprema:

 

Rernu zagrejte na 190 stepeni i priremite dublju manju tepsiju za pečenje koju možete da stavite i na ringlu.

 

Pile postavite na grudi pa duž leđa isecite sa obe strane kičme tako da se pile otvori a kičmu bacite. Okrenite sada tako da grudi budu na gore pa dlanom spljoštite pile da dobijete leptir oblik.

 

Postavite tepsiju na ringlu i zagrejte sa malo maslinovog ulja na srednje jaku temperaturu. Stavite pile grudima na dole da se zapeče oko 5-10 minuta.

Možete okrenuti jednom a i ne morate.

 

Zatim iscedite ulje, nalijte mleko, stavite sok i koricu limuna, zrna bibera, izlomljene čenove belog luka, lovorov list i polovinu majčine dušice.

 

Pecite u rerni oko sat i po, s tim što ćete na 15-20 minuta okretati pile da bi se podjednako namakalo u sosu sa obe strane. Kada je pile pečeno izvadite ga iz rerne i isecite na porciju kada se malo prohladi.

 

Za to vreme na malo maslinovog ulja propržite preostale grančice ruzmarina da postanu hrskave – nekoliko minuta.

 

Služite meso uz prilog (pirinač ili pire krompir, preliven sosom (surutkom) koji je ostao nakon pečenja i posuto hrskavim grančicama majčine dušice.

 

Prijatno!

 

(Stil.Kurir.rs)

 

Probajte još:

 

1 pile, 5 različitih jela: Ideje za ručak od ponedeljka do petka! (RECEPTI)

 

Seljačko pile: Najsočniji nedeljni ručak! (RECEPT)

 

Stavio je limenku piva u pile: Ono što je dobio bilo je toliko ukusno da ćete i vi probati! (VIDEO)

 

 

 

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...