Morate da probate

Bundevara na starinski način: Najslađi post do sada! (RECEPT)

Sočna i toliko ukusna

Recepti 09.12.2017. - 12:27h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Sastojci: 800 g tankih kora za pitu; 1 kg bundeve; vanilin šećer po želji; cimet po ukusu; 3 kašike ulja; šećer; šećer u prahu.

 

Priprema: Očišćenu i izrendanu bundevu, na umerenoj temperaturi, uz neprestano mešanje, prodinstati sa tri kašike ulja i šećerom. Na radnoj površini ređati po tri kore, svaki red poprskati mešavinom vode i ulja. Odozgo stavljati nadev od bundeve po ivici, posuti cimetom po želji, urolati pa ređati u nauljen pleh.

 

Peći pitu na umerenoj temperaturi oko 30 minuta, ili dok pita ne dobije zlatno rumenu boju. Izvaditi da se ohladi, iseći na parčiće, posuti šećerom u prahu pa služiti.

 

Posna grbava pita: Zbog jednog sastojka, razlikuje se od svih ostalih! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...