Jednostavno i jako ukusno

Slana štrudla sa sirom: Iznenadite goste ovim lakim specijalitetom! (RECEPT)

Idealna ideja za svaku priliku

Recepti
18:37h Autor:
Slana štrudla sa sirom: Iznenadite goste ovim lakim specijalitetom! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Slana štrudla sa sirom je savršen izbor za doručak, večeru, užinu, ili iznenadne goste, jer je zaista neodoljiva. Ako vam neočekivano dolaze gosti ili želite nešto novo da poslužite na svojoj trpezi onda je ova štrudla kao predjelo savršen izbor. Priprema se brzo i lako, a ukus je neviđeno dobar.

Potrebno je:

500-600 gr brašna, 20 gr kvasca, 300 ml mlakog mleka, 50 ml ulja, 2 jaja, 50 gr maslaca, 1 kašika šećera, malo soli

Za nadev:

300 gr sira, 2 žumanca

Rolnice sa sirom: Ukusne, meke, tope se u ustima!

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

U mleko izmrvimo kvasac, dodamo šećer i 2 jaja, malo ulja i žicom dobro izjednačimo. Dodamo celo mleko, brašno i so, pa umesimo glatko testo i ostavimo da miruje pola sata pokriveno krpom na toplom. Viljuškom izdrobiti sir, dodati 2 žumanca, može se dodati i 2 kašike griza u fil, pa sve izjednačiti.

Testo istresti iz vanglice podeliti na dva jednaka dela. Prvi deo razvući oklagijom širine kolika je tepsija oko 1/2 cm visine. Namazati malo maslacom ili margarinom i polovinom sira i uviti u rolnicu. Staviti u podmazan pleh ili podmetnite pek papir. Tako uradite i sa drugim delom testa . Rolnice ostavite da narastu pa namažite sa malo ulja i belancetom. Rernu uključite na 200 pa smanjite na 180 stepeni C i pecite štrudlu 40-45 min. Isecite kad se sasvim ohladi.

Uživajte!

Izvor: kodbakeugostima.blogspot.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs