Probajte je što pre

Brzinska musaka od paradajza: Ukusno jelo gotovo za pola sata! (RECEPT)

Laka musaka od paradajza biće lepo posluženje kad gosti ne jedu meso

Recepti 08.12.2017. - 09:50h Autor: Lepa & Srećna
Foto: Profimedia

Sastojci:

1 kg paradajza (ne mnogo zrelih plodova)

5 kuvanih jaja

125 g putera + puter za podmazivanje

veza peršuna

prezle

so, biber

po želji kačkavalj

 

Priprema:

Paradajz isecite na tanke kolutove, kao i kuvana jaja. Puter dobro zagrejte i pomešajte sa seckanim peršunom, piše Lepa&Srećna.

 

Vatrostalnu posudu podmažite puterom, pa pospite prezle kao što biste brašno kad nešto pečete, i naizmenično ređajte kolutove paradajza i jaja, a svaki red prelivajte rastopljenim puterom s peršunom i prezlama. Pre poslednjeg reda paradajza pospite rendani kačkavalj, pa na kraju sve poprskajte preostalim rastopljenim puterom. Pecite oko 25 minuta na 180-200 stepeni.

 

Teletina u kajmaku: Pravi srpski specijalitet iz srca Kuršumlije! (RECEPT)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...