Probajte

Posni đuveč sa šampinjonima gotov za 40 minuta: Zdrav i preukusan ručak prepun vitamina! (RECEPT)

Posno i veoma ukusno jelo,  može se servirati kao prilog uz ribu ili kao  jelo u danima posta. Bogato raznovrsnim povrćem, ovaj đuveč je hranljiv i zdrav obrok koji prija i lako zasiti...

Recepti 04.12.2017. - 20:08h Autor: Bakina kuhinja
Bakina kuhinja, Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 1/2 praziluka,  4 čena belog luka,  suvog začina,  100 g pirinča,  200 g šampinjona,  2 paradajza, 1 šargarepa,  2 paprike, 1 krompir, peršunov list, 
ulje,  so, biber

Uputstvo: Na ulju propržite seckani praziluk pa kada se malo zacakli,  dodajte seckanu papriku, šargarepu, šampinjone na listiće, zatim dodajte paradajz na kriške, krompir na kocke, pa sve još malo izdinstajte.

 

Na kraju dodajte opran pirinač, začin, alevu papriku so, peršunov list i malo vode. Sve dobro izmešajte i sklonite sa šporeta.

 

Đuveč podmazati uljem pa istresti spremljenu i dinstanu masu, izjednačiti, a odozgo poređati kolutove paradajza.

 

Malo pouljite pa pecite u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.

 

Đuveč je sjajnog ukusa, a pored toga, prepun je vitamina i minerala.

 

Prijatno!

Probajte još:

 

Ručak gotov za samo 30 minuta: Zdrav i ukusan đuveč sa pirinčem i spanaćem (RECEPT)

 

Turski pečeni đuveč: Turli tava je najlepši nedeljni ručak! (RECEPT)

 

Pekarski đuveč gotov za 30 minuta: Ručak koji će obožavati cela porodica (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...