Probajte, oduševićete se

Domaći puter od bundeve gotov za 20 minuta: Zdraviji i lepši namaz ne postoji! (RECEPT)

Sa začinima se igrajte po želji, ali šta god da stavite, ispašće fantastično

Recepti 04.12.2017. - 15:29h Autor: Stil
Foto: Profimedia

Sastojci: 850 g pirea od bundeve (pasirano meso bundeve), 130 g smeđeg šećera, 60 ml javorovog sirupa, 120 ml nezaslađenog soka od jabuke, kašika soka od limuna, pola kašičice cimeta, prstohvat soli.

 

Priprema: Sve sastojke stavite u veću šerpu, uključite ringlu na srednju temperaturu i mešajte dok se ne sjedini. Kad mehurići počnu da se pojavljuju, smanjite temperaturu i ostavite da lagano vri 15-20 minuta, uz povremeno mešanje.

 

Po želji, možete da dodate još šećera ili javorovog sirupa, ako volite slađe, sok od limuna ako volite kiselo, cimet ako volite toplije i jače ukuse... Sklonite sa vatre i kada se potpuno ohladi, prebacite u veću staklenu teglu.

 

Čuvajte u frižideru do dve nedelje, a služite puter od bundeve uz palačinke, keks, hleb, dodajte ga u ovsenu kašu... Mogućnosti su praktično neograničene.

 

Napomena: Pre nego što ga stavite u palačinke ili poslužite kao dodatak, izvadite puter iz frižidera i ostavite da malo odstoji na sobnoj temperaturi.

 

(Stil.kurir.rs)

 

10 recepata za posne sitne kolače: Prvoklasni ukus, brza priprema! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...