morate da probate

Najkremastiji prilog na svetu: Zapečeni pire krompir iz rerne! (RECEPT)

Isprobajte zapečenu verziju pire krompira zbog kojeg ćete zaboraviti meso na tanjiru...

Recepti 26.11.2017. - 14:05h Autor: Avaz/Stil
Foto: Profimedia

Ovaj odličan prilog napravite veče ranije ili ujutru jer je najukusniji kada odstoji nekoliko sati u frižideru.

 

Trebaće vam malo više truda nego pri pripremi klasičnog pirea, ali je idealan za vikend ili neku veću porodičnu proslavu.

 

Sastojci: 2 kg krompira,  250 ml kisele pavlake,  200 g krem sira, 1 kašika soli,  četvrtina kašičice mlevenog bibera, 1 čen belog luka,  1 kaška rastopljenog maslaca, pola kašičice mlevene paprike

 

Uputstvo:  Skuvajte krompir u slanoj vodi, ne više od 20-tak minuta. Pomešajte kiselu pavlaku, sir, so, biber i iseckani beli luk, dodajte krompir i napravite pire.

 

Kada dobijete željenu strukturu, prebacite ga u posudu za pečenje, prekrijte folijom i stavite u frižider na nekoliko sati.

 

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Prelijte puter preko krompira i pospite odozgo malo mlevene paprike.

 

Pecite oko 30 minta i odmah poslužite.
 

 

Probajte još:

 

Kosjerićki krompir punjen pečurkama: Ovoliko ukusnog ga još niste probali! (RECEPT)

 

Zapečeni punjeni krompir iz rerne: Delikates koji će zadovoljiti prave gurmane! (RECEPT)

 

Spolja krckav, iznutra kremast kao puter: Trik da krompir bude savršeno pečen baš svaki put!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...