super ideja

Predlog za topao, mekan doručak: Lepinje sa kiselim mlekom i kajmakom! (RECEPT)

Brz i jednostavan recept za domaće lepinje, ali ovaj put spremljene na malo drugačiji način

Recepti 23.11.2017. - 21:06h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Ako vam je ponestalo ideja kada želite da spremite nešto toplo za doručak ili večeru evo jednog odličnog predloga.

 

Brz i jednostavan recept za domaće lepinje, ali ovaj put spremljene na malo drugačiji način, sa prelivom od kiselog mleka i kajmaka i posute sirom. Ako ih do sada niste probali obavezno ih napravite i uverite se da će ovo biti najbolje lepinje koje ste do sada probali.


Sastojci: 500-600 gr brašna, 20 gr kvasca svežeg,  200 ml jogurta, 100 ml toplog mleka, 1 kašika šećera, malo soli, 3 jaja, 200 gr kiselog mleka, 2 kašike kajmaka ili pavlake, 150 gr sira

Priprema: U malo mleka potopiti kvasac, dodati 2 jaja, zatim šećer, jogurt, mleko i brašno i na kraju so. Umesiti srednje tvrdo glatko testo i ostaviti malo da poraste. Testo podeliti na 4 loptice. Svaku loptu razviti na veličinu tanjira pa staviti u pleh obložen pek papirom  i ostaviti da malo poraste.

 

Umutiti belance, pa dodati kiselo mleko i kajmak pa staviti na svaku lepinju, ali ne celu, već ostaviti za prst ivice bez premaza. Zatim izmrviti na svaku lepinju sir.

 

Lisnato slano pecivo: Mekano kao duša!

foto: Bakina kuhinja

Deo lepinje na koji nije razvučen sir premazati žumancetom. Peći na 220 stepeni C oko 20-30 minuta dok ne porumene.

 

Krompir pita sa prazilukom: Jednostavno, brzo i ukusno!

foto: Bakina kuhinja

Lepinje su jako mekane i mirisne, i najlepše lepinje koje će te probati..

 

Izvor: Kod bake u gostima

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...