Recepti sa Stilom

Faširane šnicle od ovsenih pahuljica

Nakon što probate ovo jelo, oduševljenje neće izostati
Recepti 14.11.2013. - 15:40h
Faširane od ovsenih pahuljica, Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 100g ovsenih pahuljica
  • 200ml tople supe od povrća
  • 1 kafena kašičica biljnog začina
  • 1 Glavica crnog luka
  • 1 češnja belog luka
  • 1 jaje
  • 2 Kašike ulja
  • 1 kašičice mlevene začinske paprike
  • nekoliko kašika prezli
  • bibera i soli po ukusu

Supu od povrća ćete skuvati  najjednostavnije tako što ćete biljni začin bez aditiva (1 kafenu kašičicu) zamešati u čaši vode. Postoji i druga opcija a to je da koristite komadić kocke za supu. Ovsene pahulje, dodati u toplu supu i ostaviti ih da se rehidriraju nekih 10-ak minuta. Pahulje će upiti supu i nabubriti, masu preručiti u činiju. Dodati izrendani crni luk, izrendan beli luk, mlevenu crvenu papriku, biber, so (po ukusu) i jaje i promešati. Masa neće biti čvrsta, pa joj radi učvršćivanja dodavajti prezle. Šnicle/fašire/pljeskavice vaditi kašikom i peći u tiganju na malo  ulja (2 kašike) dok ne porumene. Kada su faširane gotove, pre serviranja ih ocedite na tanjiru sa papirnim ubrusom kako bi se uklonio višak masnoće.

 

Savet: Faširane možete peći u rerni, pleh presvući pek papirom, bez ulja, u već zagrejanoj rerni. U tom slučaju nema cedjenja od ulja i neće vam kuhinja mirisati na prženo.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs