Probajte

Voćni mafini: Mekano testo uspunjeno toplim filom i slatkim breskvama! (RECEPT)

Sočni zalogaji koje je teško zaboraviti!

Recepti 12.11.2017. - 11:36h Autor: Bakina kuhinja
Bakina kuhinja, Foto: Bakina kuhinja

Sastojci za testo: 400-500 g brašna,  30 g kvasca, 1 kašika šećera, malo soli, 300 ml mleka

 

Fil: 1 puding od maline, 200 ml mleka,  2 kašike šećera,  300 g bresaka, 50 g suvog groždja

 

Uputstvo: Zamesiti testo sa kvascem, šećerom mlekom i brašnom, dodajte malo soli.

 

Testo mora biti srednje tvrdo i glatko, ostavite da naraste, pa razvite testo na debljinu od 1cm. Vadite malom čašom krofnice. Malo ih rukom razvucite i obložite kalupe mafina.

 

Na dno stavite 1 kašičicu suvog groždja.

 

Puding skuvajte u mleku, a dodajte šećera po želji. Malo ga prohladiti pa stavljajte po kašiku u mafin preko suvog groždja.

 

Preko pudinga utisnuti kriške breskvi. Pokrite malo da poraste, pa stavite u rernu na 200 stepeni da se peku oko 30 min.

 

Ukrasite mafine sa prah šećerom u koji ste prethodno dodali malo vanilin šećera.

 

Prijatno!

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)

 

Probajte još: 

 

Čokoladni mafini: Mekani zalogaji koji kriju iznenađenje! (RECEPT)
 

Maline stavila u kalup za mafine i dodala 2 sastojka: Ovaj slatkiš jedite koliko hoćete! (VIDEO)

 

Mafini za večeru, što da ne: 10 slanih kolača kojima nećete odoleti (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...