Probajte

RUČAK ZA DANAS: Musaka od bajatog hleba, spolja hrskava, unutra slasna i mekana! (RECEPT)

U kuhinj nema ništa bolje od toga kada se ni od čega napravi neko super ukusno jelo. Tako se musaka od bajatog hleba pravi veoma lako, a iza nje ne ostaje ništa od hleba kom je bilo suđeno da se baci.

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Musaka od bajatog hleba, spolja hrskava, unutra slasna i mekana! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Posle ovog recepta. sigurni smo da ćete sve ređe praviti onu standardnu musaku sa krompirom.

Sastojci:

  • 500g mlevenog mesa
  • pola bajatog hleba
  • 4 jaja, 100 ml mleka
  • 1 glavica luka
  • 200 g kačkavalja
  • 1 kašika mešavine začina
  • ulje
  • so, mleveni crni biber

Priprema:

U tiganju sa zagrejanim uljem pržimo sitno seckani luk. Dodamo mleveno meso, posolimo i pobiberimo. U nauljeni keramičli sud ređamo parčiće hleba.

reostale parčiće isečemo i ređamo u sud, tako da celo dno bude prekriveno hlebom. Nanesemo smesu od mlevenog mesa, pa poređamo preostali hleb.

Polupamo jaja, dodamo kašiku mešavine začina i izmutimo. Dodamo mleko i ovim prelijemo parčiće hleba.

Toplu musaku isečemo na parčiće i serviramo.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs