Probajte

Musaka od bajatog hleba: Spolja hrskava, unutra slasna i mekana! (RECEPT)

U kuhinj nema ništa bolje od toga kada se ni od čega napravi neko super ukusno jelo. Tako se musaka od bajatog hleba pravi veoma lako, a iza nje ne ostaje ništa od hleba kom je bilo suđeno da se baci.

Recepti 05.11.2017. - 18:47h Autor: BastaBalkana.com
Foto: Profimedia

Posle ovog recepta. sigurni smo da ćete sve ređe praviti onu standardnu musaku sa krompirom.

 

Sastojci: 500g mlevenog mesa, pola bajatog hleba, 4 jaja, 100 ml mleka, 1 glavica luka, 200 g kačkavalja, 1 kašika mešavine začina, ulje, so, mleveni crni biber.

 

Uputstvo: U tiganju sa zagrejanim uljem pržimo sitno seckani luk. Dodamo mleveno meso, posolimo i pobiberimo. U nauljeni keramičli sud ređamo parčiće hleba.

 

reostale parčiće isečemo i ređamo u sud, tako da celo dno bude prekriveno hlebom. Nanesemo smesu od mlevenog mesa, pa poređamo preostali hleb.

 

Polupamo jaja, dodamo kašiku mešavine začina i izmutimo. Dodamo mleko i ovim prelijemo parčiće hleba.

 

Toplu musaku isečemo na parčiće i serviramo.

 

Prijatno!

 

Probajte još:

 

Punjena lisnata pita od domaćih kora: Stvorena da se zavoli na prvi zalogaj! (RECEPT)

 

Specijalitet s juga Srbije: Tavče na gravče od sočiva će zameniti pasulj ove sezone! (RECEPT)

 

Alzaški lonac: Preukusno jelo iz rerne, a pravi se za čas!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...