Probajte

Pileća kapama: Najukusnije meso, savršeno za nedeljni ručak! (RECEPT)

Pileća kapama je zanimljivo jelo od belog mesa i spanaća. Više nego poželjno je da uz ovaj obrok ide neki fini proizvod od mleka - kašika pavlake ili šolja kiselog mleka

Recepti 01.11.2017. - 17:09h Autor: BastaBalkana.com
Pileća kapama, Foto: Profimedia

Sastojci: 600g pilećih grudi (filea), 1 kg spanaća, 2 kašike mešavine začina. 1 glavica luka, 1 kašika mlevene crvene paprike, ulje, so, mleveni crni biber.

 

Način pripreme: Pileće grudi iseckati na kocke, posoliti, začiniti mešavinom začina, pobiberiti i pržiti na tiganju u kome ste prethodno zagrejali ulje.

 

U tiganj najlijemo 100 mililitara vode. Glavicu luka isečemo na tanke šnite i dodamo u tiganj na šporetu. Još jednom začinimo mešavinom začina. dodamo crvenu papriku i sipamo još 100 mililitara vode.

 

Keramičku posudu poprskamo uljem i stavimo pola od prethodno opranih listova spanaća. Pola sadržine iz tiganja nanesemo u keramičku posudu. Potom preko stavimo preostale listove spanaća, pa preostalu sadržinu iz tiganja dodamo u posudu. Poklopimo poklopcem i stavimo u rernu.

 

Pečemo 60 minuta na 220 stepeni.

 

Izvadimo posudu iz rerne i kašikom izvadimo jelo na posude za serviranje.

 

Po ukusu, moguće je uz porciju dodati i po jednu kašiku pavlake ili servirati uz kiselo mleko.

 

Prijatno!

 

Probajte još:

 

Piletina iz rerne: Najsočniji ručak koji će vaša porodica obožavati!(RECEPT)​​​​​​​

 

Pohovana piletina bez ulja: Ovo je tajna za rumene i hrskave batake i krilca!

 

Piletina sa pivom: Fenomenalna pikantna marinada! (RECEPT)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...