Uživajte sa stilom

Musaka od plavog patlidžana

Uz malo muke spremićete ukusno jelo koje možete servirati i prohlađeno
Recepti 09.11.2013. - 15:37h
Foto: Thinkstock
  • 60 minuta
  • Srednje teško
  • Za 8 osoba

Sastojci

  • plavi patlidžan
  • 400g mešanog mlevenog mesa
  • glavica luka
  • 400ml Tečne pavlake
  • 4 jaja

Najpre izdinstati meso sa glavicom luka, malo ulja i mešavinom začina. Neoguljeni patlidžan iseći na kolutove debljine malo manje od 1 cm. Dobro posoliti i ostaviti pola sada da odstoje. Za to vreme napravite testo, malo gušće od onog za palačinke. Ocediti kolutove i svaki posebno umočiti u testo i pohovati.

 

Ispohovani patlidžan slagati u posudu, preko njega dodavati meso, tako u dva sloja a poslednji da bude od patlidžana. Preliti pavlakom u koju ste umutili dva jajeta.
Peći u rerni na 220 stepeni pola sata. Kada musaka naraste i porumeni, izvaditi iz rerne, i nakon 10 minuta spremna je za služenje.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...