Probajte

Naše bake su je pravile stalno: Ukusna i sočna štrudla od malina! (RECEPT)

Preukusna štrudla koja se pravi za čas!

Recepti 18.10.2017. - 20:45h Autor: Bakina kuhinja
Bakina kuhinja, Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 1/2 kg tankih kora,  200-300 gr malina, 1 jogurt 200 ml,  200 g griza,  50 ml ulja,  1 prašak za pecivo, 2 pudinga od vanile, 200 g šećera, 
1 vanilin šećer, 1/2 l mleka, 50 gr margarina

Priprema: Staviti mleko da se kuva, staviti šećer po želji i vanilin šećer i skuvati puding. Puding ohladiti i dodati 50 g umućenog margarina i dobro izjednačiti. Jaja umutiti sa šećerom dodati griz, prašak za pecivo, jogurt, ulje i sve dobro izjednačiti.

 

Koru raširiti pouljiti pa preko nje drugu, nju namazati filom, pa preko nje treću koru i nju namazati, pa preko četvrtu koru koju takođe treba namazati filom, rasporediti maline po celoj širini i na dno staviti na širinu po kašiku pudinga.


Prilikom mazanja fila nemojte do vrha mazati ostavite nenamazano za dva prsta .

 

Kore saviti sa strane i uviti u štrudlu. Lagano prebaciti u pleh koji ste podmazali ili stavili peh papir.


Preostali fil namazati preko štrudle.

 

Peći na 200 stepeni oko 40 minuta.

 

Prijatno!

 

(kodbakeugostima.blogspot.rs)

Probajte još:

 

Vojvođanska štrudla s makom: Ponos svake prave domaćice!

 

Recept za sočni kolač sa jabukama: Brza i jednostavna priprema omiljenog slatkiša!

 

Od ostataka iz frižidera napravila sjajan kolač: Bez jaja i margarina! (FOTO, RECEPT)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...