Morate da probate

Veknice sa mesom: Najlepše kifle ikada, narastu ogromne! (RECEPT)

Umesto mesa, možete da stavite i drugo punjenje, po želji

Recepti
Autor:
Veknice sa mesom: Najlepše kifle ikada, narastu ogromne! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Preukusno testo koje se pravi brzo i lako, a ukus je fantastičan!

Sastojci: 500 g brašna, 30 g kvasca, 300 g mlevenog mesa, 1 sveža paprika, 1 glavica luka, so, biber, 250 ml jogurta, 3 jaja, 1 kašika šećera, 50 ml ulja, semenke za posipanje.

Priprema: Kvasac rastopiti u malo mleka i šećera, dodati 2 jaja i izmutiti žicom. Dodati jogurt, brašno i so, pa zamesiti srednje tvrdo glatko testo. Ostaviti na toplom da naraste.

Na ulju propržiti glavicu luka, dodati seckanu papriku i na kraju mleveno meso, biber so. Naraslo testo razviti na pola centimetra, seći veće trouglove i stavljati po jednu kašiku fila. Uvijati kifle i slagati u pleh koji ste obložili pek papirom.

Kifle razmaknuti jedne od drugih. Premazati žumancetom i po želji posuti semenkama i krupnom solju. Ostaviti kiflice da rastu 10-15 minuta, pa ih peći na 200 stepeni oko 25 minuta.

Odlične su za doručak, užinu ili večeru. Dovoljno su velike - jedna kifla, jedan obrok. Prijatno!

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs