sLASNA POSLASTICA

Šamponeze torta: Ukusan i sočan desert starih poslastičara! (RECEPT)

U Beogradu i svim većim gradovima u Srbiji ova torta je bila omiljena, a danas malo zaboravljena. Veoma je ukusna i sočna, napravite je da podsetite starije generacije, odličan je dezert za sve prilike

Recepti 28.09.2017. - 19:49h Autor: srbijuvolimo.rs
Foto: Profimedia

Potrebno je:

 

Za kore:
9 belanaca
200 g šećera
2 kašike prezli
1 kašika brašna, 1 kašičica praška za pecivo
200 g pečenih i mlevenih lešnika

 

Fil:
9 žumanaca
250 g putera
150 g šećera u prahu
150 g čokolade za kuvanje

 

Priprema:
Umutiti čvrst sneg od belanaca , pa postepeno dodati šećer i dobro izmiksati. Zatim dodati postpeno brašno, prezle, mutiti varjačom i na kraju dodati lešnik. Promešati lagano i peći 3 kore u podmazanom plehu na 180 C.

 

Fil: penasto umutiti puter. Žumanca skuvati na pari sa šećerom i čokoladom, kada se prohladi, dodati puter. Izmiksati masu i filovati ohlađene kore iznutra i spolja. Odgore ukrasiti seckanim lešnicima.

 

Vasina torta: Omiljena srpska poslastica za svaku priliku! (RECEPT)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...