sLASNA POSLASTICA

Šamponeze torta: Ukusan i sočan desert starih poslastičara! (RECEPT)

U Beogradu i svim većim gradovima u Srbiji ova torta je bila omiljena, a danas malo zaboravljena. Veoma je ukusna i sočna, napravite je da podsetite starije generacije, odličan je dezert za sve prilike

Recepti
20:29h Autor:
Šamponeze torta: Ukusan i sočan desert starih poslastičara! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Potrebno je:

Za kore: 9 belanaca 200 g šećera 2 kašike prezli 1 kašika brašna, 1 kašičica praška za pecivo 200 g pečenih i mlevenih lešnika

Fil: 9 žumanaca 250 g putera 150 g šećera u prahu 150 g čokolade za kuvanje

Priprema: Umutiti čvrst sneg od belanaca , pa postepeno dodati šećer i dobro izmiksati. Zatim dodati postpeno brašno, prezle, mutiti varjačom i na kraju dodati lešnik. Promešati lagano i peći 3 kore u podmazanom plehu na 180 C.

Fil: penasto umutiti puter. Žumanca skuvati na pari sa šećerom i čokoladom, kada se prohladi, dodati puter. Izmiksati masu i filovati ohlađene kore iznutra i spolja. Odgore ukrasiti seckanim lešnicima.

Vasina torta: Omiljena srpska poslastica za svaku priliku! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs