Postaće vam omiljena

Uvijača sa sirom: Ne postoji lepša pogača od ove! (FOTO, RECEPT)

Priprema se brzo i lako, a ukus će vas odmah osvojiti

Recepti 28.09.2017. - 10:56h Autor: domacirecepti.net
Foto: Youtube Printscreen / Domaći Recepti

Iako deluje da ima puno testa, ova pogača veoma je bogata i sočna. Ukus je izvanredan, a priprema jednostavna, čak i za početnike!

 

Sastojci: 500 ml vode, 40 g svežeg kvasca, 2 kašičice soli, 1 kašičica šećera, 50 ml ulja, oko 900 g mekog brašna, 500 g sitnog sira, 200 g margarina ili maslaca, 1 žumance, malo morske soli za posipanje, po želji susam, kim, lan...

 

Priprema: Toploj vodi dodati kvasac, šećer i malo brašna, pa izmešati. Dodati još pola mere brašna, i sve izmešati varjačom ili umesiti rukom. Dodati pola mere soli, skoro sve ulje (ostaviti 2 kašike da se kasnije testo premaže) i još malo brašna, izmešati, pa dodavanjem po malo brašna zamesiti testo rukom.

 

Testo na kraju namazati preostalim uljem, malo izmesiti savijajući spoljne ivice ka unutra, formirati oblik lopte, pokriti posudu krpom i ostaviti da kisne oko sat vremena.

 

Najlepši hleb na svetu: Indijsko pecivo u koje ćete se zaljubiti! (RECEPT)

 

Dok čekate da testo naraste, ispasirajte maslac ili margarin koji treba da je omekšao na sobnoj temperaturi, dodajte ga siru i sve sjedinite. Ukoliko je sir jako suv, dodati kašiku pavlake da bi mogao lakše da se razmaže na testo.

 

Nadošlo testo premesiti uz malo brašna, pa ga odmah oklagijom oblikovati u
pravougaonik. Premazati testo nadevom od sira i iseći u 8 traka. Pleh premažite margarinom ili maslacem i na sredinu staviti prvo uvijeno testo, pa oko njega uvijati preostale trake.

 

Premazati uvijenu pogaču žumancetom, posuti morskom solju i začinom po želji - susamom, lanom... Ostaviti da naraste dok se rerna zagreje na 200 stepeni.

 

Staviti da se peče niže od sredine i smanjiti rernu na 180 stepeni. Peći oko 45 minuta, pa pečenu pogaču prekriti krpom i ostaviti malo da se prohladi pre služenja.

 

Pohovane paprike punjene sirom: Krckavo i kremasto u isto vreme! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...