preukusno

Pohovane paprike punjene sirom: Krckavo i kremasto u isto vreme! (RECEPT)

Verujemo da se većina domaćica snašla i da već ima u frizu pečene paprike...

Recepti 27.09.2017. - 14:52h Autor: Stil
Pohovane punjene paprike, Foto: Stil

Vreme je pravljenja zimnice, i ako ste bile vredne i završile taj naporan posao, predstoji vam jedno gastronomsko uživanje koje možete podeliti sa vašom porodicom. U pitanju su pohovane paprike punjene sirom.

 

Preukusni zalogaji, koji će vas zasititi, puni su vitamina, a možete ih služiti uz pire krompir. Slažu se sjajno!

 

Pa da počnemo...

 

Sastojci:

 

10  pecenih crveni paprika

400 gr mladog sira

100 gr brašna

3  jaja

1/2 kašičice soli

1/2 kašicice vegete

3 -4 dl ulja 

 

Priprema

 

 

Pečene crvene paprike očistiti od ljuske i peteljki. U posebnu činiju izdrobiti sir viljuškom, dodati jedno jaje, malo soli i vegetu, pa izjednačiti masu.

 

Svaku papriku raseći na jednom mestu po dužini i u napravljeni otvor staviti pripremljen sir, pa malo stegnuti papriku, da se slepi sa sirom.

 

Valjati u brašno, a zatim u umućena jaja, u koja se doda malo vegete.

 

Pržiti 2 do 3 minuta sa jedne, pa onda i sa druge strane, da  paprike lepo porumene.

 

Vaditi na papirni ubrus, da upije višak masnoće.

 

Prijatno!

 

Pročitajte još: 

 

Zimnica za poželeti: Najukusnije đakonije za predstojeće hladne dane!

 

Kisela peglana paprika: Zimnica iz bakinog kuvara! (RECEPT)

 

Ona nikad ne baca stare tegle: Ne bi vam palo na pamet kako ih koristi! (VIDEO)

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs