Zalogaji za pamćenje

Pita sa pirinčem i prazilukom: Najukusniji recept za svaku priliku!

Za doručak, večeru, slavlje - kada god da napravite ovu pitu, svi će uživati u njoj

Recepti 17.09.2017. - 14:19h Autor: recepti.com
Foto: Shutterstock

Potrebno je:

 

500 g kora za pitu

500 g praziluka

1 šargarepa

150 g pirinča

po ukusu soli

po ukusu bibera

1 dl kisele vode

 

Priprema: Skuvati pirinač u posoljenoj vodi, procediti i skloniti sa strane. Praziluk iseckati na tanke kolutove, pa ga izdinstati na malo ulja. Kada je praziluk malo omekšao, dodati mu narendanu šargarepu. Kada povrće omekša, začiniti po ukusu, pa sjediniti sa kuvanim pirinčem.

 

Staviti jednu koru, pa je poprskati mešavinom od 1 dl kisele vode, pomešane sa 20 ml ulja. Posuti nadevom, pa pokriti drugom korom. Ponovo poprskati mešavinom kisele i ulja, posuti nadevom, pa pokriti trećom korom. Poprskati, posuti nadevom i umotati u rolat. Rolat složiti u pleh obložen pek papirom. Ponoviti postupak sa ostalim korama. Kada su svi rolati uvijeni i složeni, preliti mešavinom kisele vode i ulja i po želji posuti susamom. Peći u rerni zagrejanoj na 200 C, dok ne porumeni. Pečenu pitu pokriti krpom i ostaviti 10-tak minuta, a zatim je seći i služiti.

 

Švedska pita sa jabukama: Brzi slatkiš sa šamom od belanaca! (RECEPT)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...