Prijatno

Zapečena piletina sa spanaćem: Savršen vikend ručak za celu porodicu! (FOTO)

Više nego poželjno je da uz ovaj obrok ide neki fini proizvod od mleka – kašika pavlake ili šolja kiselog mleka

Recepti 02.09.2017. - 13:57h
Piletina sa spanaćem, Foto: Profimedia

U specijalitete koje preporučujemo za svečani vikend ručak može se svrstati pileća kapama, jedno zanimljivo jelo od čistog belog mesa i spanaća. Više nego poželjno je da uz ovaj obrok ide neki fini proizvod od mleka – kašika pavlake ili šolja kiselog mleka.

 

Sastojci:

 

600 grama pilećih grudi (filea)
1 kilogram spanaća
2 kašike mešavine začina
1 glavica luka
1 kašika mlevene crvene paprike
ulje
so
mleveni crni biber

 

Način pripreme:

 

Pileće grudi isečemo na kocke (ili na šnicle), posolimo, začinimo mešavinom začina, pobiberimo i pržimo u tiganju sa zagrejanim uljem. U tiganj nalijemo 100 mililitara vode. Glavicu luka isečemo na tanke šnite i dodamo u tiganj na šporetu. Još jednom začinimo mešavinom začina. Dodamo crvenu mlevenu papriku i sipamo još 100 mililitara vode. Keramičku posudu poprskamo uljem i stavimo pola od prethodno opranih listova spanaća. Pola sadržine iz tiganja nanesemo u keramičku posudu. Potom preko stavimo preostale listove spanaća, pa preostalu sadržinu iz tiganja dodamo u posudu. Poklopimo poklopcem i stavimo u rernu. Pečemo 60 minuta na 220 stepeni. Izvadimo posudu iz rerne i kašikom izvadimo jelo na posude za serviranje. Po ukusu, moguće je uz porciju dodati i po jednu kašiku pavlake ili servirati kiselo mleko.


Prijatno!

 

Ništa ne bacamo: Napravite preukusnu pitu od hleba!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...