Probajte

Piletina iz rerne: Najsočniji ručak koji će vaša porodica obožavati!(RECEPT)

Kako spremiti klasičan obrok pečene piletine s krompirima, a da pritom ne zaprljate celu kuhinju
Recepti 21.08.2017. - 11:14h Autor: cover.style.hr
Foto: Instagram / Donnahaymagazine

Poznata kuvarica Dona Hej otkriva divan recept za hrskavu piletinu sa majčinom dušicom, senfom i medom.

 

Sastojci (Za 4 osobe)

 

1 kašičica ekstra devičanskog maslinovog ulja

 

4 pilećih bataka sa karabatkom (1kg)

 

morska so i sveže mleveni crni biber

 

250g tanko narezane slanine

 

600g malih mladih krompira, isečenih na pola (možete koristiti i druge vrste krompira)

 

1 šolja pavlake za kuvanje

 

⅓ šolje senfa

 

1 kašičica meda

 

1 šolja vode

 

6 grančica majčine dušice

 

Priprema

 

1. Zagrejte rernu na 200°C. Zagrejte ulje na visokoj vatri u plehu ili sudu koji koja može da ide u rernu. Posolite i pospite biber po piletini, pecite 4 minuta na svakoj strani ili dok ne pozlatni. Uklonite iz suda piletinu i ostavite po strani.
2. Dodajte slaninu i krompir i kuvajte 6 minuta ili dok ne pozlatni. Dodajte pavlaku za kuvanje, senf, med i vodu u sud i nakon što dobro promešate vratite i piletinu u sud. Kad provrije, poklopite sud sa poklopcem.
3. Stavite poklopljen sud u rernu na 10 minuta. Zatim sklonite poklopac i dodajte tamijan i kuvajte dodatnih 10 minuta ili dok piletina ne pozlatni, a krompir je u potpunosti skuvan.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...