Prste da poližeš

Šnicle u susam sosu: Niko neće ustati od stola dok tiganj ne ostane prazan! (RECEPT)

Jedno je sigurno - obožavaćete ga
Recepti 18.08.2017. - 20:39h Autor: domacirecepti.net
Foto: Shutterstock

Za ovaj ručak imamo samo jednu reč - Fantastičan! Probajte i shvatićete zašto!

 

Sastojci: 8 šnicli, so i biber, 2 pune kašike brašna, 2 pune kašike susama, ulje za prženje, 700 ml supe ili supe napravljene od goveđe kocke, peršunov list.

 

Priprema: Šnicle izlupati, kao za pohovanje, pa posoliti i pobiberiti sa jedne strane. Zagrejati ulje u tiganju, između 100 i 150 ml. Zagrejati između srednje i najjače vatre.

 

Uvaljati svaku šniclu u brašno i pržiti sa obe strane dok malo ne porumene. Vaditi šnicle na tanjir.

 

U ulje u kojem ste pržili šnicle staviti susam i ostatak brašna, koje vam je preostalo od valjanja mesa. Propržite nekoliko minuta, pa vratite šnicle i prelijte supom.

 

Smanjiti vatru da lagano krčka, a pred kraj dodati peršunov list. Poslužite toplo.

 

Najlepši hleb na svetu: Indijsko pecivo u koje ćete se zaljubiti! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs