Bolje niste probali

Najukusnije lisnate kiflice: Slojevito testo koje se topi u ustima! (RECEPT)

Kao kad rasečete glavicu kupusa i skidate list po list, tako će se i lako i ove kiflice "listati" pred gostima za stolom
Recepti
20:52h Autor:
Najukusnije lisnate kiflice: Slojevito testo koje se topi u ustima! (RECEPT)
Foto: Shutterstock
  • Srednje teško

Priprema: U mlako mleko i vodu dodajte kvasac, kašičicu šećera i kašičicu brašna. Ostavite da kvasac nadođe. U odgovarajuću posudu preručite mleko s nadošlim kvascem, dodajte ulje i so, promešajte, a onda zamesite testo s brašnom, piše Lepa&Srećna.

Testo pokrijte krpom i ostavite 45 minuta da nadođe. Za fil umutite margarin i žumanca i dodajte so. Nadošlo testo podelite na dva dela, svaki deo posebno oklagijom razvijte na 3-4 mm debljine. Sa 1/2 umućenog fila premažite razvučeno testo. Sir izgnječite i pospite po premazanom testu. Zatim testo urolajte.

Tacnom od šoljice za kafu ili nekim tanjirićem secite testo. Uži deo bi trebalo da bude oko 2 cm širine. Testo secite da vam jednom uži deo bude gore, pa onda dole, u cik-cak potezima. Kifle složite na pleh obložen pek-papirom. Uključite rernu na 200 stepeni, a kifle ostavite da u međuvremenu narastu. Kad se rerna zagreje, nadošle kiflice premažite umućenim belancetom i pospite susamom ili lanom, a onda stavite da se peku u zagrejanoj rerni oko 18 minuta.

Starinski recept za štrudlu sa džemom: Ukus koji je nemoguće zaboraviti!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs