Morate da probate

100 % srpski ručak: Od sad ćete papriku puniti samo ovako! (RECEPT)

Poslužiti toplo ili ohlađeno, ne zna se kako je ukusnije
Recepti 15.08.2017. - 21:58h Autor: domacirecepti.net
Foto: Shutterstock

Izvanredan doručak, ručak, večera ili prilog, ko kako voli tako i neka pripremi!

 

Sastojci: 6 paprika babura, 6 jaja, 500 g sitnog sira, feta sira pomešanog s pavlakom ili sira po izboru, so, ulje.

 

Priprema: Uključiti rernu da se ragreva na 200 stepeni. Izdubiti paprike i oprati iznutra. Posoliti sitan sir. Ukoliko punite feta sirom, so nije potrebna. Napuniti paprike do pola.

 

Nauljite pleh, najbolje je ako imate onaj uski dugački za hleb, a ukoliko nemate onda neki manji. Poslažite paprike da stoje uspravno i odozgo malo pouljite. Nije potrebno da sipate nikakvu tečnost, jer će paprika sama ispustiti sok dok se bude pekla.

 

Peći oko sat vremena, paziti da se nisu izvrnule, a sir iscureo. Pred kraj u svaku papriku istresti jaje i posoliti. Vratiti u rernu dok se i jaje ne ispeče.

 

Poslužiti toplo ili ohlađeno, ne zna se kako je ukusnije!

 

Vranjanska samsa: Gibanica kojoj nema ravne! (RECEPT)

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs