Probajte

Krambl: Preukusna topla poslastica sa krckavim testom i sočnim kajsijama koje se tope

Prelepa poslastica za koju vam je potrebno malo vremena.
Recepti 09.08.2017. - 22:18h Autor: Stil
Foto: Profimedia

Prelepa poslastica za koju vam je potrebno malo vremena.

 

Možete ga spremati sa voćem po žeji, a mi vam danas donosimo recept sa kajsijama, kojih još uvek ima, a toliko ih svi volimo.

 

Sastojci:

 

1 kg očišćenih kajsija

 

3 kašike smeđeg šećera

 

150 g ovsenih pahuljica

 

100 g brašna

 

100 g hladnog putera

 

100 g smeđeg šećera

 

1 kašika meda (livadski ili bagremov)

 

Uputstvo:

 

Zagrejte rernu na 180°C.

 

Kajsije prepolovite ili čak isecite na ¼.

 

Poređajte na dno posude i pospite smeđim šećerom.

 

Pomešajte brašno, ovsene pahuljice i šećer.

 

Dodajte komadiće putera i prstima utrljajte, da se naprave mrvice.

 

Stavite med i napravite krupnije mrvice. Pospite smesu ravnomerno po kajsijama.

 

Na kraju sve prelijte sa 2 kašikice meda, pred ubacivanje u rernu.

 

Pecite u zagrejanoj rerni oko 35-40 minuta. Kada gornji slod dobije zlatnu boju znaćete da je dezert gotov.

 

Služite toplo uz sladoled od vanile.

 

Prijatno!

 

Kolač koji svako može da spremi: Brza poslastica sa malinama (FOTO)

 


 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...