Preukusno

Dve sjajne poslastice od neodoljivog lešnik krema: Spremne za čas (FOTO)

Donosimo vam dva recepta sa ovim kremom, jako jednostavnih za pripremu, ne zahtevaju da se peku u rerni, potrebni su vam samo mikser i frižider
Recepti 01.08.2017. - 11:34h Autor: Stil
Foto: Instagram / Naivecookcooks

Najomiljeniji krem većine ljudi je zasigurno krem od lešnika. U nekim danima kada nam nije ni do čega, krenemo da ga jedemo i već posle nekoliko kašičica (svi je jedemo tako, zar ne?) osećamo se bolje.

 

Donosimo vam dva recepta sa ovim kremom, jako jednostavnih za pripremu, ne zahtevaju da se peku u rerni, potrebni su vam samo mikser i frižider.

 

Najukusnija verzija čuvene markiza torte: Čokoladno kremasto neodoljiva! (FOTO)

 

Čizkejk kocke i praline su današnji predlozi.

 

Praline

 

Sastojci:

 

250 g tamne čokolade

 

200 ml pavlake za kuhanje

 

200 g krema od lešnika

 

100 g lešnika

 

Zagrejte pavlaku za kuvanje, u njemu otopite čokoladu i mešajte dok se ne počne zgušnjavati. Tad dodajte krem od lešnika, još malo mešajte pa stavite da se hladi – prvo na sobnoj temperaturi, zatim u frižideru. Kada se skroz stisne, od smese oblikujte male kuglice, uvaljajte u narezane lešnike i stavite da se još malo hlade pre posluživanja.

 

Najkremastiji dezert na svetu: Zalogaji koje ćete pamtiti! (FOTO)

 

Čizkejk

 

20 čokoladnih keksića

 

200 g krem sira

 

50 g šećera u prahu

 

2 kašokice ekstrakta vanile

 

150 ml slatke pavlake za šlag

 

6  kašika krema od lešnika

 

U blender stavite keks i 2 kašikice krema od lešnika pa ga poravnajte u plehu za pečenje. Umutite krem sir sa šećerom i vanilom pa dodajte slatku pavlaku koju ste prethodno umutili. Prelijte krem preko baze od keksa i poravnajte. Preostale kašičice krema od lešniika malo zagrejte, prelijte preko krema i čačkalicom kreirajte uzorke. Stavite u frižider na par sati pre posluživanja da se stegne.

 

Prijatno!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...