Prste da poližeš

Momačke krmenadle: Ovaj bogati ručak se sprema samo za najdraže! (RECEPT)

Uživaćete u sočnom dinstanom mesu sa povrćem
Recepti
20:18h Autor:
Momačke krmenadle: Ovaj bogati ručak se sprema samo za najdraže! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Dečko za ženidbu, a da baš ništa ne ume da skuva, nekada je bila neverovatna retkost.

Ove momačke krmenadle, čiji vam recept danas predstavljamo, jednostavno su jelo koje svaki mačo kandidat za brak mora znati da spremi. Dakle, ukusne momačke krmenadle uvedene su u bukvar kulinarstva svakog đuvegije, da se ne bruka!

Naravno, veoma uspešno ga spremaju i žene, kao jedan od najukusnijih nedeljnih ručkova! Zbog dužine pripreme, ovo jelo se obično sprema samo za najdraže, zbog kojih nam nije teško da sate i sate provedemo kraj šporeta.

Sastojci: 600 g krmenadli, 50 g dimljene slanine, 3 sveže zelene ili žute paprike, 2 paradajza, 3 krompira, 2 glavice luka, pola kašike mlevene crvene paprike, ulje, so, mleveni crni biber.

Priprema: Meso posoliti, pobiberiti i pržiti u tiganju na zagrejanom ulju. Ispržene krmenadle staviti u vatrostalni sud i prekriti poklopcem. U isti tiganj staviti da se prže glavice crnog luka isečene na polukrugove, paprike isečene na krugove i slaninu iseckanu na kockice. Dodati i prethodno oljuštene i na parčiće isečene krompire, kao i tanko isečen paradajz.

Začiniti po želji, poprskati mlevenom crvenom paprikom i promešati. Naliti 200 ml vode i ostaviti da se dinsta. Kada se krompiri skuvaju, rešetkastom kašikom vaditi povrće i staviti na jednu stranu posude za serviranje, a na drugu stranu staviti isprženo meso.

Predlažemo da uz ovo jelo popijete kvalitetno suvo crveno vino. Prijatno!

Najukusnija verzija čuvene markiza torte: Čokoladno kremasto neodoljiva! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs